• Súkromná poradňa psychológa
  • Mgr. Veronika Rosinová
Mgr. Veronika Rosinová | Psychológ Nové Zámky

Zabudnuté rozhovory vo vzťahu

  • Pridané: 01.03.2019   |   227 čítaní / zobrazení

Komunikácia je jedným zo základných kameňov úspešného vzťahu. Nejde však o takú bežnú komunikáciu s témami o počasí, o deťoch, o susedoch alebo športe. Vo vzťahu je dôležité komunikovať navzájom o sebe samom, o potrebách, o pocitoch, o skúsenostiach, o zážitkoch, o spoločných záujmoch... Každý pár by si mal nájsť čas jeden pre druhého a rozprávať sa. V praxi sa aktuálne často stretávam s pármi, ktoré spolu nekomunikujú vôbec alebo komunikujú iba o bežných a nutných životných veciach. Vďaka svojim klientom rôznych vekových kategórií som mala možnosť v praxi nahliadnuť do toho, aké má nekomunikovanie dôsledky. U mladých párov s maličkými deťmi, nie je čas rozprávať sa, lebo „najskôr deti“, u párov v stredných rokoch nie je čas rozprávať sa, lebo „najskôr práca“ a u párov v staršom veku už síce čas rozprávať sa je, no bohužiaľ už nie je o čom. Bohužiaľ je to smutné, keď po 50-tich rokoch manželstva zistíte, že sa vlastne vôbec nepoznáte, lebo celý ten čas nebol čas rozprávať sa o NÁS.  A vzťahy troskotajú, ľudia sa hádajú a súdy sú plné spisov s názvom rozvod. Pritom to je také jednoduché. Počúvať partnera/-ku, čo potrebuje odo mňa, aby bol/a šťastný/-á a povedať, čo potrebujem ja, aby som bol/a šťastný/-á.

Ľahká je teória ťažšia je prax. Ako som však spomínala komunikácia je základným kameňom úspešného vzťahu. Prajem úspešné rozhovory, kde budete mať možnosť povedať- počuť a budete počutý.

Ak to nepôjde, stačí zavolať.


 Recenzie
Simona :  My sme mali One Brain - Odblokovanie. Dcére pomohlo prvé sedenie začali sa veci posúvať pred. Veľké ďakujeme Veronike je priateľka, ľudská a profesionálna svojej práce. Odporúčam
Lenka::  Veľká spokojnosť a veľká vďaka.
Veronika:  Veľká spokojnosť.Veľmi empatický,profesionálny a odborný prístup.
 1 / 25